fbpx
GrønPlanet logo

Den grønne samvittighed

Målet med GrønPlanet er at kæmpe for, at bæredygtighed bliver en naturlig del af vores hverdag. Og sammen kan vi gøre en forskel! 
Vi ønsker at gøre det nemt for dig at støtte og belønne initialiver, der kontinuerligt giver os bedre og renere produkter og løsninger i vores hverdag. 

GrønPlanet forhandler derfor de produkter, der tager størst muligt ansvar for ressourcer, råvarer og produktionsmetoder. Og dermed størst hensyn til vores natur og omgivelser. Vi hjælper dig med at få indarbejdet en grøn samvittighed i din hverdag så du kan tilrettelægge dit forbrug med omtanke for en grønnere og mere livskraftig planet – til gavn for både dig, os alle – og vores efterkommere. Vi vil gerne hjælpe dig endnu videre på din vej som bæredygtig forbruger, og derfor lægger vi jævnligt relevante artikler og debatindlæg på hjemmesiden som du kan søge inspiration fra.

Den udpinte planet

Vi kender alle billederne fra de forskellige medier af en udpint og forurenet Moder jord. Dagligt ser vi billeder af massive bjerge af affald og gigantiske plastik-øer i vores verdenshave. Situationen har vi vel selv bragt os i med mange års eftergivenhed. Nogle gange må selv de mest skeptiske undre sig over, hvordan vi kunne lade det komme så vidt. Det handler om at kunne leve i en Grøn Samvittighed.

Nu er problemerne med forurening og udpining af ressourcer nået et punkt, hvor bæredygtighed er et anliggende for alle. Vores individuelle indsats starter med os selv i vores egen husholdning. Skal vi sikre os et langvarigt og vedholdende træk i den rigtige retning, så bør det starte med en generel holdningsændring. Bæredygtighed skal tænkes og arbejdes ind i flest mulige aspekter omkring vores dagligdag. Dermed i direkte berøring med vores daglige husholdning. For det er her, vi alle kan gøre en forskel selv i de mindste tiltag.

Målet med GrønPlanet

Målet med GrønPlanet er ikke at starte en politisk/religiøs bevægelse med fordømmende attituder mod den måde, vi lever på i dag. Vi ønsker heller ikke at kæmpe for et samfund, hvor befolkningen skal opdrages med afgifter. Heller ikke undertvinges påbud om at leve efter specielle regler og normer. Målet med GrønPlanet er at kæmpe for, at bæredygtighed bliver en naturlig del af vores hverdag. Helst på en måde, hvor vi støtter og belønner de initialiver, der kontinuerligt giver os bedre og renere produkter og løsninger i vores hverdag. Læs mere her.

Det er eksempelvis at ændre vores indkøbsvaner til konsekvent at støtte de producenter, der tager størst ansvar. Et ansvar over for ressourcer, råvarer og produktionsmetoder og dermed størst hensyn til vores natur og omgivelser. Hvis vi støtter denne løbende udvikling er det et vigtigt skridt i den rigtige retning mod en grønnere og mere livskraftig planet til vores efterkommere. Samtidig skal vi tage større ansvar for at mindske vores egen forurening og klimaaftryk. Det handler grundlæggende om at indarbejde den grønne samvittighed i vores hverdag og tilrettelægge vores forbrug med omtanke for en mere Grøn Planet.

Med venlig hilsen
GrønPlanet

Om Grøn Planet