fbpx
GrønPlanet logo

Blog om den grønne omstilling

Der blæser en behagelig vind for tiden – ikke bare et varsel om forårets komme. Den grønne omstilling er kommet højere på manges dagsorden i den seneste tid. Derfor tør vi godt håbe på, at det er ved at være tid for mange til at foretage det grønne holdningsskifte. Ment på den måde, at bæredygtighed er ved at finde indpas i mange aspekter i dagligdagen hos både danske virksomheder og i de danske hjem. Der er med andre ord en spirende tendens til at forholde sig mere positivt til miljøvenlige tiltag. En spirende tendens der forhåbentlig varsler andet end forårets komme.

I virksomhederne
For år tilbage var CSR for alvor i rampelyset, og virksomhederne stod i kø for at promovere deres version. Man begyndte at sætte mere fokus på virksomhedens sociale ansvar og at bruge dette aktivt i kommunikationen generelt ud mod markedet. Pludselig blev det et konkurrenceparameter i kampen om de rette kunder og medarbejdere. Ved at fortælle historien om, at virksomheden tager ansvar for at sikre en mere bæredygtig produktion kan man også bedre forsvare en mere bæredygtig pris for produktet. Nu sendte man faktisk en større del af indtjeningen tilbage til de første led i kæden. Og det blev indledningen til, at man på den måde også bedre kunne appellere til nye medarbejdere.

Og de private hjem
Samtidig er mange private husholdninger i gang med at lave om på mange rutiner i hverdagen mod en mere bæredygtig hverdag. Nu bliver der tænkt en ekstra gang, inden man planlægger næste badeferie på den anden side af kloden. Er det nu nødvendigt, når der nu er så mange gode oplevelser at hente herhjemme? Mindre tiltag kan også gøre det, og der er kommet mere fokus på eks. bedre fødevarer og mere omtanke i hverdagen. Kan man virkelig skære ned på forbruget af de sjove ting i tilværelsen og samtidig have det sjovt? Kaffen der er transporteret halvvejs rundt om kloden er ikke længere uundværlig. Heller ikke det røde kød, som er ressourcekrævende at producere. Der findes faktisk rigtig mange gode alternativer. Også i forhold til at købe brugt tøj i stedet for nyt – kan indkøbsoplevelsen ikke være den samme?

Læs mere om, hvad du kan gøre som forbruger her. Det vigtigste er ikke, at gå fra 0 til 100 på kort tid i en kortere periode. Så er det vigtigere at komme stille og roligt hen mod en længevarende situation. En situation, hvor man er kommet sikkert igennem et grønt holdningsskifte.

 

the ocean cleanup

De Grønne Håb

De Grønne Håb Den globale Klimakrise fylder efterhånden allermest på mediernes forsider, og problemstillingen rammer efterhånden selv de mest kritiske røster. Skovbrande, tørker, skybrud og

Læs mere »