fbpx
GrønPlanet logo

Æbleviklerfælde – GreenProtect

86,00 kr.


Hænges op i æble- og pæretræerne
  • Pakken indeholder 1 hus, 2 limplader, 2 feromoner og 2 wirer
  • Anvendes typisk fra april til september
  • Bæredygtig løsning med feromoner
  • Til udendørs brug og vejrbestandig – angreb afsløres hurtigt
  • Hent Produktark
  • Hent Indlægsseddel
Varenummer GPGP23604 Kategori

Beskrivelse

Bekæmpelse af orm i æbler og pærer med en æbleviklerfælde

Med en æbleviklerfælde bekæmper du de orm i æbler og pærer, der kommer fra det sommerfuglelignende insekt, kaldet æblevikler. I forårsmånederne lægger viklerne sine æg i blomsterne på frugttræerne, og samtidig med at blomsterne udvikles til frugt, udvikles også æggene til larver. Larverne lever inde i frugten, og ernærer sig af kernehuset. Larven kommer altså indefra – ikke udefra. Netop derfor er en forebyggende indsats den eneste måde til at undgå orm i de hjemmeavlede æbler og pærer. Æblevikleren lægger æg i gerne unge æbler. Larven finder man først, når man tager en bid af æblet. Den voksne vikler er en lille natsværmer, som er mest aktiv midt på sommeren, når småfuglene har sultne unger. Sørg derfor at have redekasser og vand til småfuglene. Så vil de til gengæld spise mange viklere og andre natsværmere. I flyvetiden kan man også lokke hannerne med fangplader og feromon-fælder som Æbleviklerfælden, når de søger efter parringsvillige hunner. Er haven hårdt angrebet af æbleviklere kan fælderne dog ikke klare kampen alene, og det kan blive nødvendig at tage kontakt til en skadedyrsbekæmper.

En Æbleviklerfælde fra Green Protect  er derfor optimal i kampen mod orm i havens æbler og pærer. Helt uden brug af insektgifte!

Søren Ryge Petersen har selv testet en æbleviklerfælde i en artikel fra Politiken, som du kan finde her. Her kommer han dog ind på, at effekten er størst ved at bruge den gentagne gange hvert år. Desuden skal man tjekke, om naboen lider af samme problem, da insekterne ikke respekterer hækken som en naturlig grænse.

Nemt at anvende

Brugsanvisning

1. Vær sikker på at pakken indeholder alle dele: 1 hus, 2 limplader, 2 feromonerog 2 wirer

2. Sæt de to wirer i to af hullerne i toppen huset (jf. billede 2 bag på pakken)

3. Fold den ene side op – de to flapper skal igennem de aflange huller i siderne (jf. billede 3 bag på pakken)

4. Fjern det beskyttende papir fra limpladen og læg limpladen ind i den åbne side af huset, med den klistrede flade opad (jf. billede 4 bag på pakken)

5. Åbn sølvposen med feromonet og hæld denne på limpladen. OBS! Papstykket i posen skal ikke anvendes (jf. billede 5 bag på pakken). Fold nu den anden side op af huset

6. Hæng fælden op i træet, ca. i øjenhøjde, ved hjælp af de to wirer i toppen af huset.

7. Feromonet er aktivt i op til 6 uger, herefter udskiftes limplade og feromon.

 

Er dit blommetræ angrebet, så brug en blommeviklerfælde i stedet – find den her.